Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Halaman 233, 234, 235, 236, 237 Kurikulum Merdeka
1. Galang was selling his goods at the school marketplace probably because …. a. he wanted to participate in the donation...
Penulis: Fitri Wahyuni | Editor: Fitri Wahyuni
BANGKAPOS.COM -- Kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 SMP halaman 233, 234, 235, 236, 237 Kurikulum Merdeka ini hanya sebagai referensi untuk belajar.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa diharapkan mengerjakan tugas secara mandiri terlebih dahulu.
Pada buku Bahasa Inggris kelas 9 SMP halaman 233, 234, 235, 236, 237 terdapat tugas pilihan ganda dan essay yang termuat dalamnChapter 4.
Dalam soal tersebut siswa diminta menjawab sejumlah pertanyaan yang telah terlampir.
Berikut soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 SMP halaman 233, 234, 235, 236, 237 Kurikulum Merdeka.
Unit 2. They’re on sale
Questions
1. Galang was selling his goods at the school marketplace probably because ….
a. he wanted to participate in the donation
b. they were too small
c. his school asked him
d. his school had a marketplace
Jawaban: a
2. Who asked about the price?
a. Andiyanto
b. CH4rLeSSS
c. Pretty Shanty
d. AaLiya
Jawaban: c
3. Galang’s backpack ….
a. was about 10 liters in capacity
b. was yellow
c. had four compartments
d. had 10 notebooks inside
Jawaban: c
4. The word “them” in “Can I have them for 70,000 rupiahs?” refers to ....
a. the small backpack
b. the big backpack
c. the price d. the two backpacks
Jawaban: d
5. Galang’s strategy in selling his backpacks was ….
a. pay only 20 persen for both backpacks
b. pay 1 for 2
c. save 20 persen for both backpacks
d. save 50 persen for one backpack
Jawaban: c
6. Andiyanto ….
a. saved 20,000 rupiahs
b. saved 50 percent
c. saved 80,000 rupiahs
d. got two backpacks for 50,000 rupiahs
Jawaban: a
7. Andiyanto bought the backpacks probably because ….
a. he liked the colors
b. they were cheap
c. he wanted to contribute to the donation
d. they were in different sizes
Jawaban: c
Section 3 – Reading

Jawaban :
1. Shoes = Rp50.000
2. Bag = Rp50.000
3. Two bags = Save 20 persen for 2 items
4. Clothes = Special price: Rp100,000 for all items of clothing.
Questions
1. The text is about ….
a. fundraising
b. school bazaar
c. Galang’s preloved items
d. Galang’s clothes
Jawaban: c
2. From paragraph 1, we can guess that the phrase preloved items probably means ….
a. new items
b. used items
c. things sold at a bazaar
d. things sold half price
Jawaban: b
3. The word them in paragraph 2 refers to ….
a. canvas
b. logos
c. sneakers
d. shoelaces
Jawaban: c
4. From paragraph 3, we can conclude that ….
a. the backpacks were in a different size
b. the backpacks were actually similar
c. the bottle pockets were different
d. buyers got 30,000 rupiahs discount
Jawaban: a
5. If you buy both backpacks, you save ….
a. 50,000 rupiahs
b. 20 percent
c. 30,000 rupiahs
d. 80 percent
Jawaban: b
6. If you want to participate at the bazaar, you can ….
a. sell your new sneakers
b. buy some new clothes
c. save some money
d. sell your old toys W
Jawaban: d
*) Disclaimer:
Artikel ini hanya ditujukan kepada orang tua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(Bangkapos.com/Tribunnews.com)
Soal dan Kunci Jawaban PKN Kelas 10 SMA Halaman 80 81 82 83 84 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
50 Kunci Jawaban Tes Akhir Modul Profesional PPG Kemenag 2025 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Pendidikan Pancasila Kelas 12 SMA Halaman 10 11 12 13 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Kunci Jawaban PPG 2025, Modul 2 Topik 4 Tentang Apa yang Dimaksud School Well-Being |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 SMA/SMK Halaman 90 91 92 Kurikulum Merdeka: Write and Check |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.